89,99 zł
73,16 zł
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
- Kawa ziarnista Harmonia House Blend espresso blend 100% arabica
- Kawa ziarnista JAZZ COFFEE
- Kawa ziarnista BRASIL SANTOS 100% arabica
- Kawa ziarnista Zestaw Harmonia
- Kawa ziarnista Black Diamond espresso blend 100% arabika
- Kawa ziarnista El Salvador SHG arabika 100%
- Kawa ziarnista Brazylia SANTOS FINE CUP
- Kawa ziarnista HOUSE COFFEE
- Kawa ziarnista NO NAME
- Kawa ziarnista Moonlight espresso blend 80/20
- Kawa ziarnista BLUES COFFEE
- Kawa ziarnista CHILL-OUT COFFEE
Kawa ziarnista JAZZ COFFEE
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Kawa z manufaktury, w której celem nadrzędnym jest aby kawa była pełna wyrazistego smaku i intensywnego aromatu a praca parzelników, cieszy się uznaniem wymagających Klientów. Kawa palona jest w sposób tradycyjny z największą starannością.
JAZZ COFFEE – brazylijska arabika z domieszką indyjskiej robusty. Powolny, łagodny proces palenia nadają kawie w pełni wyrazisty charakter o orzechowo-czekoladowym smaku, delikatnym aromacie i jedwabistej cremie. Ziarna są nieduże, raczej średnie, delikatne, w kształcie okrągłe, bez uszkodzeń. Palone na jasny brąz, widać to na załączonym zdjęciu. Do czarnego tła jeszcze wiele im brakuje. I dobrze!
Polecamy do parzenia w ekspresach ciśnieniowych i przelewowych.
Stopień palenia: łagodny
Producent: PALARNIA KAWY CoffeeNation; Łomianki
Opinia Smakosza:
Na espresso od razu widać 2 milimetrową cremę, wygląda obłędnie, co widać na zdjęciu. Pierwszy łyk, najpierw czuje się lekki posmak palonego cukru. Zupełnie nie czuje się kwasowości, którą powinna dać robusta. Kolejny łyk i zarazem ostatni (jak to w espresso) to daleki posmak czekolady. Co ciekawe, smak kawy pozostaje w ustach przez kilka minut. Zaparzona w kawiarce jest bardziej czekoladowo-orzechowa, za to słabiej czuć posmak karmelu. Natomiast parzona po „turecku”, pokazuje lekko kwaśny posmak robusty. Karmel jest wyczuwalny dopiero jak lekko ostygnie,. W wersji z mlekiem, najbardziej lubię macchiato. Creama lekko muśnięta spienionym mlekiem wygląda „godnie”, smakuje jeszcze lepiej. Trochę jak czekoladowo orzechowy napój mleczny przyprawiony zapachem kawy.